16 Temmuz 2017 Pazar

Atatürk Üniversitesinden 15 Temmuz Kutlamaları

          İlk olarak, Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Hocaları ve öğrencileri tarafından hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı” açılışı Rektörlük bahçesinden düzenlenen törenle yapıldı. Törende, Bir konuşma yapan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, anıtın yapılış evrelerini ve neyi simgelediğini anlattı. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektörü ve diğer katılanlar tarafından anıtın açılışı gerçekleştirildi.
         Sonraki program da ise, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda Dr. Hasan KASAP tarafından “Dirilişin Adı 15 Temmuz” konferansı verildi.
         Konferansta konuşan Dr. Hasan KASAP, 15 Temmuz’a nasıl gelindiğini ve neler yaşandığını slayt eşliğinde konferansa katılan izleyicilere anlattı.
         Saat 20:00 sularında ise, konferansa katılan izleyiciler tarafından oluşturulan yürüyüş korteji Rektörlük önünden hareket ederek, Havuzbaşı Kent Meydanına doğru yürüdü. Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI ve Üniversite Üst düzey yöneticilerinin en başta olduğu ayrıca Üniversite personeli ve eşleri ile birlikte yürüyüşe geçen kortej;  yol boyunca araçlardan ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
         Kortejin Havuzbaşı kent meydanına varması ve orada bekleyen vatandaşlara katılması ile yürüyüş sona erdi.


Törenlere Ait Resimler







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder