7 Aralık 2015 Pazartesi

TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü Danışmanlık Eğitimine Yoğun Katılım - Erzurum Haberleri

       Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)- Erzurum İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı’nın ilk başvuru çağrı döneminin kısa süre sonra başlayacak olması nedeniyle artan başvuru taleplerini karşılamak ve projelerin sağlıklı olarak hazırlanması için danışmanlık eğitimi düzenledi.

          Eğitimde; desteklenen başlıklar, proje süreci, projenin içeriği, proje uygulama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve ödeme işlemleri gibi konular anlatıldı.

          Eğitim 2 gün olarak düzenlendi. İlk gün, Proje Başvuru Yönetim Birimi uzmanları tarafından; Başvuru paketinin içeriğinde yer alan resmi belgeler, fizibilite raporları, ihale süreçleri gibi evrak bazında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Eğitimin ikinci günün ilk yarısında, Yerinde Kontrol Birimi uzmanlarınca sözleşme öncesi ve sonrası dönemde yapılan teknik kontroller, arazi kontrolleri, işletme girdi ve çıktıları gibi pratik bilgiler aktarıldı. Eğitimin son bölümünde ise Ödeme Talep İşlemleri Birimi uzmanlarınca ödeme evrakları, faturalar, dekontlar, garanti belgeleri, AB Standartları belgeleri gibi resmi ödeme evraklarında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar anlatıldı.

            Eğitime katılım yoğun olarak gerçekleşti. Yaklaşık 60 katılımcının iştirak ettiği program 07.12.2015 ve 08.12.2015 tarihleri arasında İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder